"Det är en fin sak att få vakna upp varje dag och jobba med människor som valt att investera i sig själva och vad dom tror på."

Om mig

Att varje dag vakna med vetskapen om att det man jobbar med hjälper andra människors liv med allt
från att bli starkare, förbättra sin hälsa både fysiskt och mentalt eller bli skadefria och därmed leva ett längre och friskare liv
genom att investera i sig själva, – Det berikar inte bara mina klienters liv, utan även mitt.

PROFILBILD

Sandra Berge

Under min uppväxt var jag alltid ett aktivt barn med intressen som fotboll, dans, musik och sång. Mitt intresse för fysik aktivitet växte efter gymnasietiden då varken dans eller fotboll inte längre var aktuellt.
Det var då jag provade på styrketräning. Att gå in på gymmet första gången och egentligen inte veta ett skvatt om vad jag skulle göra var en ny känsla. En utmanade sådan. Lite läskigt – absolut, men i mitt huvud tänkte jag ’’hur svårt kan det va? Det ser ju kul ut’’. Jag skulle ljuga om jag sa att det var kärlek vid första ögonkastet, men ju mer jag lärde mig och gick dit så växte en rutin och ny känsla som jag sedan dess inte velat bli av med. Känslan av att dels utvecklas både i rörelser, styrka och kroppskontroll, men även att det påverkade kroppen och knoppen på så många andra plan. Jag fick energi, kände mig stark och kunde fokusera och sova bättre.

Det tog många år därefter innan jag gav mig in på utbildningar inom kost, träning och KBT. Under mina år har kunskapen vuxit fram genom både utbildningar, föreläsningar, böcker, nyfikenhet och egen erfarenhet.
Det var efter att jag själv tävlat inom fitness som jag beslutade för att inrikta mig på Kognitiv beteende Terapi för att på bästa sätt kunna hjälpa människor få ett hållbart och hälsosamt synsätt till både kost, träning och sig själva. Hur vi mår på insidan kan ge så många olika symptom. Jag vill utöver kost och träning lära mina klienter att uppmärksamma och förstå sig själv, sitt mående och lyssna på vad kroppen ibland signalerar till oss.

Vi alla ska göra det vi mår bra av och jag vill visa dig vägen till hur du med tiden hittar glädjen i träning (oavsett träningsform och volym), maten, vardagen och livet.
När jag inte arbetar eller själv tränar umgås jag med min man och vår hund Bruno eller lagar mat tillsammans med vänner. Ett annat intresse som ligger mig varmt om hjärtat är att måla, vilket är som min egenterapi när jag får vara i min egen studio och låta tankarna vila från omvärlden.

Yrkesroll

Personlig Tränare, Träningsterapeut, Kostrådgivare, Coach/Terapeut Kognitiv Beteendeterapi (KBT), Stresshantering, Föreläsare.

Utbildning

Certifikat inom Physicall Education från Santa Barbara City College
Licensierad Personlig Tränare från ELEIKO Education
Diplomerad Kostrådgivare med Kognitiv inriktning från Sverigehälsan
Utbildning Kognitiv Beteendeterapi från Sverigehälsan
Utbildning inom Stresshantering från STQM

Träningserfarenhet

Tränat olika former av styrketräning sedan 2008, varav de senaste 8 åren mer fokuserat på styrkelyft, hypertrofi och teknikträning. Har även erfarenhet i bedömningssporter inom fitness som inkluderar både kostupplägg med fettreducering och träningsupplägg för muskeltillväxt, där jag både tävlat själv och coachat atleter.

Tr„nings erfarenhet